Siirry suoraan sisältöön
Palatsiteatteri » Teatteriblogi » Monipuolinen Savoy-teatteri

Monipuolinen Savoy-teatteri

Siluetit lavalla.

Helsingin keskustassa sijaitseva Savoy-teatteri on 735-paikkainen ja tunnetaan etenkin kansainvälisenä konserttisalina. Esplanadin puiston kupeessa Kaartinkaupungissa sijaitsevassa teatterissa on monipuolinen ohjelmisto, joka koostuu muun muassa festivaalien tapahtumista sekä itse ja yhteistyössä muiden järjestäjien kanssa järjestetyistä tapahtumista. Erityisen tunnettu teatteri on kuitenkin maailmanmusiikin konserttipaikkana. Teatterin ohjelmat ovat niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin ja teatteri on myös yksi Helsingin kulttuurikeskuksen toimipaikoista.

Millainen on Savoy-teatteri?

Savoy-teatteri sijaitsee loistavalla paikalla Kasarmikadulla Kaartinkaupungissa, Esplanadin puiston kupeessa. Kaunis Esplanadin puisto lisääkin teatterin alueen viihtyisyyttä entisestään. Kasarmikatu on myös kaunis katu, joka sopii hyvin mukavaan teatteri-iltaan. Itse teatteri on historiallinen, mutta moderni teatteri viihteen nauttimista varten. Savoy-teatteri -ohjelmisto tarjoaa hyvin monipuolisesti ohjelmia erilaisiin makuihin ja jopa myös eri ikäryhmille.

Savoy tarjoaa myös tiloja vuokralle juhla-, kulttuuri- ja kokouskäyttöön sekä tarjoaa teatterissa kävijöille myös herkuttelumahdollisuuksia esitysten katselun lomassa. Teatterisalissa on myös pyörätuolipaikkoja ja esimerkiksi pyörätuoleilla on helppo liikkua yleisölle tarkoitetuissa paikoissa. Teatterin yhteistyökumppani Hotel Haven myös tarjoaa esimerkiksi pidemmän matkan takaa tulijoille majoitusmahdollisuuden Helsingin Etelärannan ja Kauppatorin lähellä. Elegantti boutique-hotelli sopii vaativaankin makuun.

Savoy-teatteri -ohjelmisto

Savoy-teatteri tarjoaa vaihtuvan ohjelmiston, joten ajankohtaiset ohjelmat kannattaa tarkastaa aina ajankohdan mukaan. Ohjelmistoon kuuluu monipuolisesti muun muassa teatteriesityksiä, konsertteja sekä esimerkiksi gospel- ja muistokonsertteja että burlesque-tyylisiä näytöksiä ja paljon muuta. Tuleviin ohjelmiin kuuluvat muun muassa The Rocket Man – A Tribute to Sir Elton John, Ilkka Vainio – Koko Kansan Laulut ja Maagikot kiertueen Maagikot 2 Noora Karman, Taija Taikan, Pete Poskiparran, Herra Koskisen, Jay Niemen ja Joni Pakasen kanssa.

Savoy-teatteri kertoo ohjelmistonsa etukäteen hyvin pitkällä tulevaisuuteen sivustonsa kautta. Ohjelmista saa siis reilusti etukäteen tietoa ja liputkin voi ostaa kätevästi tämän ohjelmiston kautta. Etukäteen voi tilata myös esimerkiksi väliaikatarjoilut ja Show & Dinner -liput, joita on tarjolla osaan tapahtumista. Sen avulla voi yhdistää herkuttelun ja show’sta nauttimisen.

Savoy-teatteri tarjoaa jokaiselle sopivaa viihdettä

Savoy-teatterin erittäin monipuolinen ohjelmisto tarjoaa ohjelmaa monille. Erilaisia ohjelmia voi nähdä teatterin ohjelmiston kautta jopa lähes vuodeksi etukäteen. Itselle mieluista esitystä kuitenkin kannattaa odottaa pidemmänkin aikaa, sillä Savoyn esitykset ovat erittäin laadukkaita. Itselle mieluista esitystä odotellessa voit myös esimerkiksi käydä katsomassa musikaalin tai näytöksen, jollaista et yleensä katsoisi – saatat yllättyä ja löytää uuden suosikin. Voit myös harrastaa muita asioita, kuten tutustua siihen, mitä ovat nettikasinot ilman tiliä tai vaikkapa lautapelit.

Teatterin ohjelmisto voi sisältää muun muassa teatteria, tanssia, stand upia sekä musiikkimaailman kirkkaimpien tähtien konsertteja. Näytökseen tuloa ei myöskään kannata jättää välistä vaikka seuraa ei olisi. Näytöksistä voi nauttia myös yksin tai tilaamalla kulttuurikaverin seurakseen. Vapaaehtoiset kulttuurikaverit voivat opastaa paikalle ja olla seurana.

Savoy-teatteri ja Helsinki tarjoavat lukuisia näytöksiä

Mikäli Savoy ei satu juuri tällä hetkellä tarjoamaan itseä kiinnostavaa sisältöä, kannattaa muistaa, että Helsinki on loistava kaupunki teatterin ja erilaisten näytösten kannalta. Straussin ooppera esimerkiksi nähtiin Kansallisoopperan päänäyttämöllä vuoden 2022 keväällä. Kyseessä on Richard Straussin Salome, joka on Straussin mestariteos. Suomen kansallisooppera ja -baletti on maan ainoa ammattimainen oopperatalo.

Voit tutustua Savoy-teatteriin ja sen näytöksiin sekä ominaisuuksiin myös teatterin YouTube-kanavalla. Kanava tarjoaa muun muassa haastatteluja, teatterin yleistä esittelyä ja paljon muuta. Savoy löytyy oman sivustonsa lisäksi myös Facebookista ja Instagramista.

Savoy-teatteri tarjoaa välillä hyvin erikoisia tai eksoottisiakin näytöksiä. Keväällä 2022 teatterissa esimerkiksi esiintyi japanilainen taiko-rumpuryhmä Kodo, joka tarjosi väkevän musiikillisen ja visuaalisen spektaakkelin. Se ei ollut myöskään ensimmäinen kerta kuin Kodo esiintyi Savoy-teatterissa. Teatteri voikin tarjoat myös tulevaisuudessa myös eksoottisempia musiikkielämyksiä ympäri maailmaa, mutta tietenkin myös suosittuja kotimaisia artisteja ja näytöksiä.