Ari Myllyselkä, näyttelijäntyön pääopettaja, Stage

Ari Myllyselkä on tamperelainen näyttelijä (FIA). Näyttelijänä Ari on toiminut 20 vuotta, josta viimeiset 10 vuotta freelancerina. Tällä hetkellä Ari työskentelee Musiikkiteatteri Palatsin vakituisena näyttelijänä.

Ari on ollut mukana liki 20 musikaalissa, joista mainittakoon mm. She Loves Me, Viktoria ja hänen husaarinsa, Valkoinen hevonen, Camelot ja Piparkakku-ukko. Television puolella Ari on näytellyt mm. sarjoissa Lehmän vuosi, Rikas mies, Salatut elämät, Vertailuruutu ja Pikku kakkonen. Lisäksi hänet kuullaan lastenohjelma Pointzissa Limun äänenä.

Opetuskokemusta Arille on kertynyt vuosien ajalta erilaisilta kursseilta, joilla hän on työskennellyt jatkuvasti näyttelijäntyönsä ohella.

Ari toimii Stagessa näyttelijäntyön pääopettajana.

Elisa Lairikko, Stage ja Akatemia, info, lukujärjestykset jne.

Elisa on monipuolinen musiikkiteatterin ammattilainen, joka on ollut koko ikänsä tekemisissä tanssin, teatterin ja musiikin parissa. Keväällä 2014 Elisa valmistui Lontoosta American Musical Theatre Academysta musikaalinäyttelijäksi, jossa opettajina toimivat ammattilaiset suoraan West Endiltä.


Lisäksi Elisalla on Yhtye-ja orkesterimuusikon koulutus alttoviulusta Tampereen Konservatorion ammatilliselta toiselta asteelta.


Koulutus:
- Yhtye-ja orkesterimuusikko-ammatillinen toinen aste, Tampereen Konservatorio (2009)
- Musiikkipedagogi AMK, Metropola University Of Applied Sciences, Helsinki (kesken)

- Musikaalinäyttelijä, American Musical Theatre Academy, Lontoo (2014)

Kysy lisää Akatemiasta: elisa.lairikko@palatsiteatteri.fi, puh.040-5802 170

CV

Niina Rajaniemi, tanssi

Niina Rajaniemi on Pieksämäeltä lähtöisin oleva tanssitaiteilija ja koreografi. Omien nykytanssiteostensa ja tanssijantöiden lisäksi Niina toimii opettajana Suomen Musiikkiteatteri Akatemiassa sekä Musiikkiteatterikoulu Stagessa.

Akatemiassa Niinan opettaa balettia, jazzia ja nykytanssia/improa oppilaille."Arvostan aitoa liikkeen rehellisyyttä, mielen älykkyyttä, kokeilevaa luovuutta sekä vahvaa läsnäoloa." Niina kertoo.

Tanssia Niina on opiskellut mm. Suomen Kansallisoopperassa, Pohjois-karjalan Ammattiopistolla ja Turun Taideakatemiassa.

CV

Capri Selo, laulu

Capri on opiskellut Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa musiikinohjaaja-linjalla vuosina 1991-1997. Hän opettanut pop-,ja rocklaulua mm. Oriveden opistossa ja Ikaalisten Artistikoulussa. Hän on myös toiminut laulucoachina Tampereen Työväen Teatterin Chicago-Musikaalissa. Capri opettaa vakituisesti laulua sekä Stagen iltakoulussa, että Akatemian päiväkoulussakin.

Opetustöidensä lisäksi Capri on kovan luokan laulaja. Capri keikkailee tiheään tahtiin erilaisissa kokoonpanoissa ja musikaaleissa. Hän on myös laulusolisti kansainvälisestikin tunnetussa heviyhtyeessä, Amberian Dawn'issa.Capri myös sanoittaa kaikki bändin uudet kappaleet.

Lue lisää Amberian Dawn yhtyeestä:

Amberian Dawn

Anna Haukka, näyttelijäntyön pääopettaja, Akatemia

Anna on freelancerina työskentelevä näyttelijä ja muusikko. Anna on opiskellut Leningradin valtiollisessa teatteri,-musiikki,-ja elokuvainstituutissa vuosina 1985-1989. Annan opetus näyttelijäntyössä perustuu vahvasti stanislavskisiin oppeihin.

Anna on monilahjakkuus, sillä hän on myös pianisti. Hän on opiskellut pianoa Tampereen Konservatoriossa. Vuodesta 1992 Annna on toiminut säestäjänä Rudolf Steiner Koululla.

Anna opettaa Stagen iltakoulussa Jatkoryhmää ja toimii vakituisena näyttelijäntyönopettajana Akatemian puolella.

Anu Neuvonen, Akatemia

Anu Neuvonen on musiikin moniammattilainen. Hän on mm. laulaja-lauluntekijä, säveltäjä, pianisti, korrepetiittori ja musikinopettaja.

Anu on aikoinaan valmistunut musiikinopettajaksi Oulun Yiopistosta. Lisäksi hän on julkaissut omaa musiikkia sisältävän esikoislevynsä, Sävel vuonna 2008.Sävellyskurseilla Anu on piipahtanut mm. Ruotsissa asti.

Anu opettaa Akatemiassa ensembele-laulua, lauluntekoa, sekä toimii säestäjänä.

Ninni Martikainen, laulu, musiikinteoria

Ninni Martikainen on valmistunut musiikin maisteriksi (MuM) Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta v. 2008 ja suorittanut opettajan pedagogiset opinnot Helsingin yliopistossa.

Martikainen on laulaja, pianisti, sovittaja, säveltäjä, musikaaliartisti ja musiikkipedagogi. Hänen laaja työkenttänsä ulottuu esiintymisestä opettamiseen, taidemusiikista populaariviihteeseen, näyttelemisestä tanssimiseen ja teoriasta käytäntöön.

Martikainen tunnetaan mm. Summer Cats -duosta, Brasilia Projekti -yhtyeestä, pianolla itseään säestavänä laulajana, Tabermann-sävellyksistään, samba-koreografioistaan ja lukuisista TV-esiintymisistään iskelmä- ja jazzlaulajana.

Tampereen Työväen Teatterissa Martikainen on työskennellyt useissa ensembleissa (Suruttomat, Patukkaooppera, Vuonna 85) sekä Musiikkiteatteri Palatsissa lukuisissa produktioissa, mm. naispäärooli "Ihan Tuuliajolla" -musikaalissa.

Akatemiassa hän opettaa ensemble-laulua, musiikinteoriaa sekä liikkuminen laulaessa-workshoppia.

Juuso-Matias Maijanen, Fyysinen ilmaisu

Juuso-Matias Maijanen on opettanut Musiikkiteatterin Akatemiassa fyysistä näyttelijäntekniikkaa vuodesta 2014. Hänen oppiaineisiinsa kuuluu mm näyttämötaistelu ja naamioteatteri.

Pohjimmiltaan Juuso-Matias on liikkeen ammattilainen. Hän opiskeli nyt lakkautetulla, arvostetulla fyysisen teatterin linjalla ammattikorkeakoulu Noviassa ja on ehtinyt tutustumaan erityisesti monien kamppailulajien liikemateriaaliin elämänsä aikana. Tämän lisäksi hänellä on vahva mielenkiinto juuri fyysiseen näyttelijänkoulutukseen ja fyysiseen esiintymistekniikkaan -- henkilökohtaisena kehittymisprojektinaan hänellä on parast'aikaa äänen käyttö osana fyysistä teatterityöskentelyä.

Viime vuosina Juuso-Matias on viettänyt puoli vuotta Kiotossa opetellen ja esittäen perinteistä kabuki-tanssiteatteria - geishojen ja näyttelijöiden liikkumisen salaisuutta. Hänet on myös hiljattain hyväksytty jäseneksi Suomen näyttämötaisteluyhdistykseen, jonka toimintaan hän on osallistunut mm esiintymällä Voitolla yöhön televisio-ohjelmassa ja työskentelemällä Tampereen näyttämötaistelutoiminnan käynnistämiseksi.

Juuso-Matiaksen tämänhetkinen missio on tuoda Tampereen alueelle fyysistä teatteritekniikkaa ja totuttaa paikallista yleisö tyylitellympiin tapoihin tehdä teatteria. Hän on myös kiinnostunut yrittäjämäisestä teatterinteosta: teatterialan ammattilaisen taitoihin kuuluu kuitenkin myös kyky myydä oma osaamisensa ja teoksensa.

Juuli Välimaa, tanssi

Juuli Välimaa on monipuolinen tanssin ammattilainen. Juuli on valmistunut Kuopiosta tanssinopettajaksi (AMK) vuonna 2014 pääaineenaan jazztanssi, ja on tämän lisäksi opiskellut mm. Tukholman Balettakademienissa sekä Danshögskolanissa. Juulilla on vankka balettitausta, mutta on lisäksi tanssinut laajasti eri tanssilajeja. Tällä hetkellä Juuli opettaakin jazztanssin lisäksi nykytanssia, hiphopia sekä balettia. Juuli kokee monipuolisuuden vahvuudekseen, ja ottaa koreografina usein elementtejä eri lajeista ja tyyleistä.

Tanssijana Juuli on vahva, dynaaminen ja musikaalinen. Juuli kokee pystyvänsä ilmaisemaan itseään parhaiten jazztanssin kautta, ja hänen tunneillaan keskeisessä roolissa onkin usein rytmi.

Juuli on esiintynyt monenlaisissa erilaisissa produktioissa, kuten musikaaleissa, katselmuksissa, musiikkivideoilla sekä myös tanssin ulkopuolisissa projekteissa, ja haluaa jatkuvasti kehittää itseään.